E-Book

Google+ Followers

Tuesday, July 19, 2016

Potluck Raya

Menjelang musim raya, di pejabat-pejabat mesti akan ada jamuan nak makan-makan sebab raya kan.
Macam kat sini, minggu lepas, jamuan Unit.
Harini, jamuan aras pulak.

Tiap kali open untuk semua orang update mereka nak bawak apa masa hari kejadian, aku mesti sedikit gelabah.

Mana tak gelabah, si dia ni nak bawak nasik tomato, rendang, kuah kacang, soto, longtong, kek pelangi, masak lomak cili api, meehoon, dan macam-macam lagilah menu yang berat-berat.
Yang sepatutnya, orang berumur setua aku ni (30 tua la kan?), boleh masak sambil tutup mata.

Oh tidak pada aku.

Skill masak aku hazab.

Atau lebih tepat lagi, aku malas. Hahah!

Sebab, aku rasa aku boleh je masak, sebab tiap kali aku masak, licin je laki aku bedal.
Eh lidah aku pun rasa sedap. Kah kah..
Ya, malas lah tu jawapan paling pure.

Haritu aku order Puding Sedut.
Harini, aku bawak nugget je.
Rayalah sangat makan nugget kan hahahaha.

Maaflah wahai rakan-rakan, insyaallah, nanti aku cuba gilap lagi skill rajin aku ni.
Ya, tak salah taip. Skill rajin.
Aku rasa nak jadi orang rajin pun kena ada skill.

Macam aku ni, segala serbi malas.
In fact, nak bersosial masa makan-makan tadi pun aku pilih-pilih orang.
Bukan sombong, cuma sang introvert memang macam ni.

Oklah, lepas ni aku cuba kurang rasa malu nak berbual, ok?
Konon.
Padahal, aku lagi selesa makan ayam kuih semua tu dalam bilik office, depan pc sendiri tanpa ada orang lain.
Heaven. Eheh.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...