E-Book

Google+ Followers

Saturday, August 13, 2016

Aku dan GTO

Dulu aku suka tengok cerita Great Teacher Onizuka (GTO) yang heronya Takashi Sorimachi tu.

Ada part dalam cerita tu, Onizuka bagitau, yang dia suka jadi cikgu, sebab dia paling suka zaman sekolah. 

Dia rasa tak nak tinggalkan environment sekolah.
Mungkin, aku pun sama.
Aku suka zaman U aku.
Zaman paling seronok.

Zaman di mana aku meniti kehidupan untuk mendapatkan segenggam ijazah, dan end up, aku dapat 2 ijazah:
Ijazah Sarjana Muda & Ijazah Jalanan.

Di U, aku belajar jadi orang dewasa.

Mungkin ini sebabnya Allah takdirkan aku di sini.

Sebagai orang yang berdiri dihadapan para remaja, cuba sehabis mampu menyampaikan setitis ilmu yang ada.

#repostdarifacebook

9.6.2016
11.10 am

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...