E-Book

Google+ Followers

Sunday, August 14, 2016

Jenab, Bedah dan Melah

"Bestnya si jenab tu single, bila cuti je mesti pergi holiday luar negeri, aku ni nak giant tak sampai sepelaung tu pun berperang anak beranak", kataBedah sambil menyuap anaknya yang sihat dobot itu bubur.


"Seronoknya tengok si Bedah tu hari2 upload gambar anak dia, comel.. aku ni bila la nak ada anak", kata si Melah sambil tunggu husband isi minyak kereta nak pergi tengok wayang.


"Romantiknya tengok si Melah dengan laki dia, selalu pergi dating berdua, upload gambar wefie laga pipi, aku ni bilalah ada orang nak datang meminang", kata si Jenab sambil minum kopi di kaki menara Eiffle.


Manusia, sentiasa nampak "rumput orang lebih hijau".


Bersyukurlah dengan apa yang kita ada, ada sebabnya Allah tak beri apa yang kita nampak sempurna di kehidupan orang lain.


Sila jaga hati sendiri, usah dengki usah iri.

#repostdarifacebook

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...